Contact ons via (0529) 45 13 21 of info@quattrostore.nl

Mini ‘Quattro Store reünie’ aan de andere kant van de wereld

Mini ‘Quattro Store reünie’ aan de andere kant van de wereld

“It’s a small world”

Daar sluit ik (Inge van Keulen) mij helemaal bij aan. Samen met Marijke (Rozema) trouwens. Hoe kan het ook anders na het houden van een “mini Quattro reünie’tje”, die we niet doodleuk in onze geboorteplaats Ommen hielden, maar Down Under in Sydney.

First things first, want ik hoor ik jullie denken: “hoe komen jullie van de Quattro Store vloer in Australië terecht?” Marijke heeft Nederland al op 29 december vorig jaar verlaten. Haar eerste touch down in Oz was in Perth, West Australië, waar ze een paar dagen bij de familie Ten Brinke doorbracht. Jep, Ommenaren! Vanaf daar heeft ze het typische Australische leven geleefd: met een auto en een tent op de achterbank all the way to Tasmanië gereden. Je weet wel, het kleine eilandje ten zuiden van Australië dat door onze eigen Albert Tasman ontdekt is. Daar werkt ze op een aardbeienboerderij en zo zit ze al een aantal maanden met haar neus tussen deze rode vruchtjes. Niet voor lang meer, want ze vertrekt pretty soon naar Cambodja waar ze voor een paar weken vrijwilligerswerk gaat doen en het werken in een skiresort staat ook nog op haar planning. Jaloersssss!

Mijn reis klinkt namelijk iets minder spannend, want ik zit al een aantal maanden in Sydney. Reden: mijn afstudeerstage. Nou ja, het klinkt misschien niet zo excited, maar ik heb het wel meer dan onwijs naar mijn zin in deze surfstad. En hoe kan het dan ook anders dan dat ik m’n stage bij een surfbedrijf loop, genaamd Surf Camp Australia, waar ik een Marketing, Sales en Customer Service intern ben. Onwijs leuk! Maar na het werk begint de echte fun pas echt, wat niet veel moeite kost met een strand op 2 minuutjes loopafstand, een surfplank op het balkon, elke dag (voor het werk) beginnen met een bezoek aan het strand, en de ‘no-worries-mate’ mentaliteit. “En heb jij ook spannende plannen zoals Marijke?” Uhm nee. Het enige plan dat ik heb is dat ik een auto wil kopen en daar heen wil gaan waar ik heen wil gaan. Maar wanneer en waar naar toe precies? Geen idee. Ik zie het allemaal wel. “No worries mate”.

Goed. Oud collega’s uit een klein landje genaamd Nederland, uit een nóg kleiner stadje genaamd Ommen, beiden in het land Down Under, dan is een reünie’tje wel errug leuk. En zo geschiedde het! Marijke kwam met haar travelbuddy Els een paar daagjes naar Sydney en dus “catch’ten we even up”. Maandagavond na mijn werk sprongen we op de ferry naar mijn favoriete picknick-spot-bij-zonsondergang en belangrijker nog, een spot waar geen toeristen komen! En de zonsondergang werkte meer, maar dan ook écht meer dan mee, want die was beau-ti-ful!! Een ijsje bij een verlichte Opera House en Harbour Bridge maakte het helemaal af.

Dag 2 van de mini Quattro reünie: the Manly to Spit Walk. Sydney stikt van de coastal walks waarbij je over kliffs loopt, de mooiste stranden tegenkomt, de beste uitzichten hebt en de tofste picknick plekken ontdekt. En ja, onze 10 kilometer lange wandeling had dit ook allemaal. Onderstaande foto’s hebben geen verdere uitleg nodig denk ik. We belandden in Manly, een gedeelte van Sydney waar ik woon dus we eindigden onze wandeling met een kopje thee op m’n bank. Onze hele reünie eindigden we natuurlijk met een afscheidsdiner: burgers in het park en een ijsje op het strand. Et voila, dat was de mini Quattro reünie Down Under!

Maar hoe leuk zou het zijn om een échte Quattro reünie te houden? Dus wij blijven braaf wachten totdat Lies, Jenneke en Chantal het vliegtuig pakken Down Under. Oh, iedereen is trouwens welkom hoor!

See ya mates!

Ps: nieuwsgierig geworden? Marijke schrijft blogs over al haar avonturen op www.elsmarijkdownunder.wordpress.com & ik post video’s op www.ingevankeulen.wordpress.com.